илати повідомлення р

 Автор Аланкрита Танеджа, MBBS


На початку квітня 2021 року я був вилучений з вибіркової ротації, щоб охопити відділення реанімації через збільшення кількості випадків COVID-19 у Мічигані.


Протягом одного з тих днів із нічними дзвінками я помітив кілька пропущених телефонних дзвінків з дому в Індії. Я міг часто надсилати повідомлення рідним, і мені повідомили, що у мого дорогого дідуся піднялася температура та кашель.


По спині пробігли холодні тремтіння, коли я думав про найгірший сценарій. Йому було майже 90 років, і він ледве виходив із дому понад рік після пандемії.


На початку цього року в Індії панували тривалі мовчання щодо випадків COVID-19, через що епідеміологи сумнівалися, чи країна якось уникла спустошення пандемії.


Існують теорії про те, що люди в Індії мають можливий ранній груповий імунітет, незважаючи на низький рівень вакцинації. В результаті країна відкрилася, особливо Нью-Делі, столиця і одне з найбільш густонаселених міст країни — і моє рідне місто.

Read more

http://trishadehradun.in/
http://byrl.me/0bPTpzf
http://byrl.me/VZ1kcBA
http://byrl.me/ODBRQkU
http://byrl.me/F8akbEh
http://byrl.me/JeC7MOh

Мій дідусь отримав першу дозу Коваксину, яка є рідною для Індії вакциною проти COVID-19. Нещодавно він відновив ранкові прогулянки парком до пандемії і був дуже щасливий, що нарешті знову зможе насолоджуватися улюбленим заняттям.


На жаль, саме про це рішення він почав шкодувати найбільше.


Протягом наступних кількох днів його стан погіршився. Мої батьки та дядько підскочили, щоб допомогти йому з домашніми справами, медичними тестами та ліками, дотримуючись повних запобіжних заходів, включаючи носіння ЗІЗ.


Коли мого діда здали тест на COVID-19, ПЛР виявив його негативним. Потім він пройшов КТ грудної клітки високої роздільної здатності через високий рівень хибнонегативних результатів ПЛР на COVID-19 у Нью-Делі.


На основі оцінки CORADS було виявлено, що у нього дуже висока підозра на COVID-19. Він також отримав аналізи крові, які виявили ознаки ураження печінки та нирок.

Read more

http://byrl.me/fyl8uIn
http://byrl.me/t8Il85F
http://byrl.me/GYsIoZ0
http://byrl.me/sI4qN3h
http://byrl.me/pAhrCmY
http://byrl.me/iTMHC1z

Ми вирішили покласти його на прийом рідини та спостереження. Через негативний ПЛР-тест на COVID-19, він зміг отримати ліжко реанімації в лікарні, яка не призначена для COVID-19, у своєму районі. Однак під час перебування в стаціонарі його знову пройшли тестування, і цього разу він був позитивним.


Я з цікавістю пошукав у Google кількість випадків COVID-19 в Індії і був шокований, побачивши майже ідеальну вертикальну пряму лінію, що представляє другу хвилю пандемії в Індії.


Я був шокований, тому що це було зовсім не схоже на те, що я бачив увесь рік під час пандемії. Я також був шокований, побачивши, що мало хто злякався цього — ні лікарі, з якими я працюю, ні MedTwitter в той час, ні навіть ЗМІ.


Після позитивного результату тесту мого дідуся його попросили знайти ліжко в призначеній лікарні з COVID-19. Саме тоді я почав спостерігати, як система охорони здоров’я в Нью-Делі починає руйнуватися. Минали дні, а ми не могли отримати йому лікарняне ліжко.

Read more

http://byrl.me/LoSxbXG
http://byrl.me/EDuZCE2
http://byrl.me/4MCge8r
http://byrl.me/uG8QLQX
http://byrl.me/QAHMZEF
http://byrl.me/lQm9mig

Лікарі прописали йому ремдезивір і підкреслили, що це може врятувати йому життя. На жаль, його не було в наявності в Нью-Делі. Мій двоюрідний брат, який не є медичним працівником, отримав на чорному ринку пляшку в 20 000 індійських рупій, яка мала серйозні граматичні помилки в додатку, через які ми зрозуміли, що це підроблена версія.


Я постійно просив свою сім’ю віднести мобільний телефон мого дідуся до його кімнати, щоб він не був таким самотнім у цей критичний час. На жаль, за словами працівників лікарні, його речі забрати не дозволили. Незабаром після госпіталізації його інтубували та помістили на апарат штучної вентиляції легенів.


Я був засмучений тим, що ніхто навіть не знайшов часу поцікавитися його статусом коду. Крім того, оскільки він був хворим на COVID в ефірі та вживав заходів обережності при контакті в лікарні без COVID, його неминуче ізолювали та ігнорували персонал.


Коли його інтубували, моє серце впало. У мене було жахливе відчуття, що я ніколи більше не зможу з ним поговорити.

Read more

http://byrl.me/l4eqViZ
http://byrl.me/ygS48Gp
http://byrl.me/25hw1GT
http://byrl.me/pZT8yi7
http://byrl.me/57SsmTL

Протягом кількох днів у нього сталася серцево-легенева зупинка, і йому зробили реанімаційну реанімацію на кілька хвилин, перш ніж було оголошено мертвим.


Я пам’ятаю, як приєднався до його останніх обрядів на Zoom того ранку перед ранковим туром. Зазвичай ми збираємось о 08:30, але в цей конкретний день наша відвідування о 09:00 вирішується з інших причин. У той момент я подумав, чи це було божественне втручання.


Коли ми оплакували смерть мого дідуся, у моїх батьків, дядька й тітки — усі вакциновані проти COVID-19 принаймні першою дозою — почала розвиватися висококласна лихоманка.


Несподівано, як лісова пожежа, майже всі, кого я знав у Нью-Делі, друзі та сім’я, почали заразитися.


Крива ставала все крутішою. Усі вони представляють собою коктейль з доксицикліну, азитроміцину, вітаміну С, івермектину, фабіфлю тощо. Стероїди призначалися всім пацієнтам, незважаючи на їх насичення киснем, тяжкість захворювання або супутні захворювання.


Гальмівний дезивір і відновлювальна плазма не були доступними, але вважалися магічними рятівними методами лікування, що призвело до розвитку великого чорного ринку для них.

Comments